Radio Krokom utökar med program och mast

Det är från bygdegården i Kaxås som Radio Krokom sänder live för nuvarande två dagar i veckan. Mia Nilsson är arkivpedagog och programledare för den nya serien från Arkivet i Östersund.

Publicerad

Krokombygdens kulturella radioförening som den heter, höll årsmöte i förra veckan i Smedjan, Krokom. Det skulle egentligen ha hållits i mars, men sköts upp på grund av pandemin. Efter flera år med enbart minus i budgeten, går föreningen nu med plus och nya medlemmar tillkommer. En sändare i Krokom kommer även att sättas upp i början 2021, med hjälp av bygdemedel. Den medför att Radio Krokom kommer att höras bättre i själva centralorten Krokom. Radiopratare sedan 16 år tillbaka är Kjell-Erik Jonasson. Varför är det så viktigt med en lokal radiokanal? – Idag får vi veta via alla medier när USA:s president skickat ett meddelande på Twitter men vad som händer i Rötviken, Västerkälen, Olden och så vidare får vi inte veta. Det är där vi som lokal radiokanal ska finnas och berätta det som händer. Vi ska vara en kanal nära dig, förklarar Kjell-Erik Jonasson.

Han berättar också att det tillkommit två nya programserier nu i höst: –Ett kommer från Arkivet i Östersund, som ska bjuda på spännande historia. ”Arkivpodden”heter det och sänds på tisdagar kl 9 med programledarna Mia Nilsson och Jim Hedlund. De har en fantastisk skatt att ösa berättelser ur. I ett av avsnitten får vi höra hur informationen om pesten 1710 gick ut till medborgarna. Många av råden kunde varit hämtade från dagens presskonferenser om coronapandemin, berättar Kjell-Erik och fortsätter: –Det andra handlar om vår legendariska spelman Lapp-Nils och sänds i samarbete med Estrad Norr. Kjell-Erik Eriksson och Ingela Hofsten är programledare. Det sänds tisdagar kl. 16 med repris fredagar kl. 08. I år är det 150 år sedan Lapp-Nils gick ur tiden.

Powered by Labrador CMS