Omöjligt med transparens när något görs osynligt

Kommunens tjänstemän har inte diariefört eller upprättat ärende om att upplåta mark till en vindkraftpark i Offerdal. Dokumentation lyser med sin frånvaro både vad gäller diarieförda beslut och mejlkonversationer.

Publicerad

Att kommunens tjänstepersoner Ulla Schill och Tomas Nilsson beslutat och inlett nya avtalsförhandlingar med företrädare för Affloardal Energi och Vattenfall är något vi pusslat ihop. Inget ärende är upprättat, tjänstemannabeslut är inte diariefört, ingen korrespondens har förekommit varken i de digitala brevlådorna eller via traditionella brev. Det finns inga dokument att tjänstemännen förhandlar om att ingå en affärsuppgörelse om att bygga en vindkraftspark i västra Offerdal. Därmed går det inte att få klarhet i den nya affärsuppgörelsen och det avtal som tjänstemännen avser att ingå med Affloardal Energi och Vattenfall.

Jämtlands Tidning har begärt ut alla handlingar runt bolaget Affloardals affärsuppgörelse med kommunen samt alla kontakter som gjorts och tagits med de inblandade, även med Vattenfall som blir tredje part i affären. Men det finns inget i kommunhuset som visar att tjänstemännen förhandlar. Ändå låter kommunchefen Jonas Törngren meddela att man gör det. Först efter åtta dagar och efter åtskilliga påtryckningar får vi beskedet att det inte finns några handlingar eller upprättade ärenden. I ett mejl från kommunchefen skriver Jonas Törngren att ”Det finns inget beslut om att avtalet ska förlängas. En förhandling pågår utifrån bedömning av samhällsbyggnadschefen och fastighetschefen 2019.”

IT-chefen säger att det inte finns några mejl och att de digitala brevlådorna gåtts igenom.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS