Kim Håkansson och Mathias Gabrielsson med de nya ostarna.
Kim Håkansson och Mathias Gabrielsson med de nya ostarna.

Nystart för Skärvångens Bymejeri med tio nya ostar

SKÄRVÅNGEN (JT) Kim Håkansson, Mathias Gabrielsson och Patrik Östlund är den trio som numera styr Skärvångens Bymejeri AB. Det har lett till en mängd nya, spännande ostar men både fler ostar och annat är att vänta framöver.

Publicerad

Kim, Mathias och Patrik är alla delägare. De tidigare delägarna Tor Norrman och Roland Norrman Svensson har fortfarande kvar 25 %, men fungerar idag som tysta delägare. Kim har arbetat på Skärvångens bymejeri sedan länge där hon ansvarat för försäljning, lager och butik i Östersund, Idag är hon även övergripande ansvarig, Mathias och Patrik har båda en lång erfarenhet från mejeriet i Östersund. Mathias arbetade där i 30 år. Tillsammans utgör de tre en positiv och kreativ trio.
Ja, bara fantasin sätter gränser, jag funderar på nya ostar hela tiden, säger Mathias.

Han är ostmästare på Skärvången, utbildad till mejerist i Danmark. Han visar de många nya ostar som han varit med och tagit fram i vinter och som nu går ut till försäljning. ”Fjällvallen” är en av dem, det är en skivbar hårdost gjord på komjölk.
Den passar fint på frukostbordet, förklarar Mathias.

Vallrua” är en kittost, även den lämplig på frukostbordet. Dessutom finns numera en kryddost. Vidare är en hårdost med grönpeppar också det en nyhet. Och Skärvångens eldostar kommer numera i flera smaker: eldost med chili, eldost med svartpeppar samt eldost med jalapeño. Chiliosten finns även som hårdost. Dessutom har eldosten, som en form av Haloumi ost, blivit KRAV-ost.
Det var ett antal år sedan ostsortimentet förnyades, så det är roligt. Vi tror på alla ostarna, men kanske att storsäljaren kommer att bli kryddosten, säger Kim och Mathias gemensamt. De flesta redan existerande ostarna behåller vi förstås, som den mycket populära Linus till exempel. Men vi kommer att testa fler nya smaker framöver, det är så bra att man kan göra dem i små batcher här. Jag funderar mycket på nya ostar!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS