Ås kyrka byggdes på 1870-talet och ersatte då en tidigare, medeltida kyrka.

Många kyrkor i Krokom redan kallställda

KROKOM (JT) Kallställning blir allt vanligare i länets kyrkor, bland annat diskuteras det nu att nio kyrkor i Sydöstra Jämtlands pastorat ska göra det. Boende i pastoratet är inte glada över detta. Men i Krokoms pastorat pågår redan detta sedan länge, utan diskussioner bland medborgarna.

Publicerad

Pastoratet består av församlingar i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås. Anders de Sinegube är fastighets- och kyrkogårdschef i Krokoms pastorat. 

Han förklarar: 

– Vi har kallställt våra kyrkor i flera vintrar så det är inget nytt. Detta är ett inriktningsbeslut som tog för några år sedan. Det handlar om Rödöns kyrka, Alsens kyrka, Offerdals kyrka, Rönnöfors kyrka, Ås kyrka (delvis) samt Aspås kyrka, Hotagen kyrka, Laxsjö kyrka samt Näskotts kyrka. Kyrkor i pastoratet som är uppvärmda hela vintern är Föllinge kyrka samt Krokom kyrka. Dessutom tillkommer uppvärmda församlingshem och sockenstugor. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS