Madeleine ska utveckla Jänsmässholmens Fjällhotell

Jänsmässholmens Fjällhotell har fått en ny verksamhetsledare: Madeleine Magnusson Persson.

Publicerad

Jänsmässholmens Fjällhotell har fått en ny verksamhetsledare: Madeleine Magnusson Persson. Hon flyttade upp så sent som i söndags från Alingsås. De senaste femton åren har hon arbetat som konferensansvarig på Göteborgs Universitet. –Där var det stora nationella och internationella konferenser, ofta tillsammans med Sahlgrenska sjukhuset Men jag kände till slut att jag behövde ombyte och sa upp mig, förklarar hon.

Jänsmässholmen ligger i samebyn Jovnevaerie. Nu är steget till Offerdals fjällvärld inte så långt som det kan verka. Madeleines far är en av de som driver hotellet idag, Thomas Fransson. Det har han gjort det i elva år tillsammans med hustrun Yvonne. Han berättar: –Jag är smålänning men min fru är av samiskt påbrå från Vålådalen. Det ska bli roligt att Madeleine kommer in i verksamheten, förklarar Thomas. Han ger en kort summering: – Hotellet går bra, vi har bland annat renoverat för två miljoner. Coronatiderna har vi klarat på grund av konferenser som hållits i mindre sällskap, och vi har också en hel del jägare som ofta flygs ut härifrån med helikopter.

Thomas kommer att arbeta kvar, tillsammans med Madeleine, medan Yvonne trappar ned. Madeleine kommer dock att satsa mer på marknadsföring. Hon berättar: –Ja, jag vill lyfta fram det mer. Men jag får känna mig för och ta hänsyn till byn, så att det blir ett bra samarbete för alla. Fram tills nu har jag mest varit uppe på storhelger och så, men någonstans har det alltid funnits en tanke om att en dag få jobba med fjällhotellet.

Förra året var det endast förbokade sällskap som kunde äta lunch på hotellet. Men från och med juldagen i år öppnar de för luncher för alla. Detta pågår fram till skoterförbudets inträdande i april: –I normala fall har vi 40 sittplatser. Vi har också en fin grillkåta som jag skulle vilja använda mer, säger Madeleine och fortsätter: – Jag skulle också gärna vilja rikta in oss på närområdet – att om man har något man vill fira så gör man det på Jänsmässholmens Fjällhotell.

Hotellet byggdes från början som en nomadskola för samer, vilket det drevs som fram till 1954. Därefter har bland annat Offerdals kommun, som det hette då, och Friluftsfrämjandet ägt det. En större renovering ägde rum i början på 1970-talet.

Powered by Labrador CMS