Madeleine ska utveckla Jänsmässholmens Fjällhotell

Jänsmässholmens Fjällhotell har fått en ny verksamhetsledare: Madeleine Magnusson Persson.

Publicerad

Jänsmässholmens Fjällhotell har fått en ny verksamhetsledare: Madeleine Magnusson Persson. Hon flyttade upp så sent som i söndags från Alingsås. De senaste femton åren har hon arbetat som konferensansvarig på Göteborgs Universitet. –Där var det stora nationella och internationella konferenser, ofta tillsammans med Sahlgrenska sjukhuset Men jag kände till slut att jag behövde ombyte och sa upp mig, förklarar hon.

Jänsmässholmen ligger i samebyn Jovnevaerie. Nu är steget till Offerdals fjällvärld inte så långt som det kan verka. Madeleines far är en av de som driver hotellet idag, Thomas Fransson. Det har han gjort det i elva år tillsammans med hustrun Yvonne. Han berättar: –Jag är smålänning men min fru är av samiskt påbrå från Vålådalen. Det ska bli roligt att Madeleine kommer in i verksamheten, förklarar Thomas. Han ger en kort summering: – Hotellet går bra, vi har bland annat renoverat för två miljoner. Coronatiderna har vi klarat på grund av konferenser som hållits i mindre sällskap, och vi har också en hel del jägare som ofta flygs ut härifrån med helikopter.

Thomas kommer att arbeta kvar, tillsammans med Madeleine, medan Yvonne trappar ned. Madeleine kommer dock att satsa mer på marknadsföring. Hon berättar: –Ja, jag vill lyfta fram det mer. Men jag får känna mig för och ta hänsyn till byn, så att det blir ett bra samarbete för alla. Fram tills nu har jag mest varit uppe på storhelger och så, men någonstans har det alltid funnits en tanke om att en dag få jobba med fjällhotellet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS