Linda Rudfjäll Norlén skapade en brudkrona i silver som examensarbete.
Linda Rudfjäll Norlén skapade en brudkrona i silver som examensarbete.

Linda i Krokom skapade brudkrona som examensarbete

KROKOM (JT) När Linda Rudfjäll Norlén i Krokom blev klar med sin utbildning i silversmide valde hon att skapa en Jämtländsk brudkrona med tillhörande örhängen och en ring.

Publicerad

– Jag kommer inte att sälja brudkronan, men kanske att hyra ut den eller låna ut den till någon brud som vill bära den, säger Linda Rudfjäll Norlén, när JT träffar henne vid den lilla verkstaden i i Krokom.

Hon berättar att det tog tio veckor att skapa den brudkrona som är tillverkad i det som benämns 925 Sterling Silver och tillsammans med den har hon skapat örhängen och en ring i silver och 18 karats guld som pryds av en sötvattenpärla.

– Jag var på en kurs där jag träffade Örjan Bertilsson i Namn utanför Östersund som kan mycket om bröllopshistoria. Jag fick inspiration till att skapa en brudkrona som de såg ut i början av 1900-talet. Jag tog fram den och smyckena som ett examensarbete efter att jag utbildat mig i två år i silversmide, säger Linda Rudfjäll Norlén.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS