Långforsen Rivningen av Långforsens vattenkraftverk har nu överklagats.

Långforsens rivningsbeslut överklagas

OFFERDAL (JT) Mark- och miljödomstolen godkände tidigare i år Jämtkrafts nedläggningsplaner av kraftverket i Långforsen. En rivning var planerad redan till sommaren. Men nu har beslutet överklagats.

Publicerad

Långforsens vattenkraftverk nära byarna Kälom och Landön är ett av landets äldsta, men har på senare år endast delvis varit i drift. En långvarig konflikt kring verksamheten ledde till Jämtkrafts beslut 2020 att lägga ned vattenkraftverket och planer för hur det skulle gå till lämnades till Mark- och miljödomstolen.

De godkände alltså att
att damm, maskiner och stationsbyggnad skulle tas bort, samt att intagskanalen skulle fyllas igen. Ärendet går nu vidare till Mark- och Miljööverdomstolen.
 I de flesta fall krävs det så kallat prövningstillstånd för att Mark- och miljööverdomstolen ska ta upp ett mål till prövning.

Om Mark- och miljööverdomstolen inte beviljar prövningstillstånd kommer mark- och miljödomstolens avgörande att stå fast.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS