Kursledaren Laila Gustavsson (till vänster) och Anette Lundgren tittar på när Britt-Inger Bladh Sörensdotter lägger kakan på ”baksterfjæla”
Kursledaren Laila Gustavsson (till vänster) och Anette Lundgren tittar på när Britt-Inger Bladh Sörensdotter lägger kakan på ”baksterfjæla”

Kurs i tunnbrödsbak i Offerdal

OFFERDAL (JT) Att baka tunnbröd till jul är en gammal kär tradition i våra trakter. Men för att kunna göra det så måste man lära sig det. I helgen hölls det en kurs i bakstugan på Offerdals hembygdsgård.

Publicerad

Säg ordet tunnbröd, eller som det heter på jamska,”mjukbrö”, så börjar det vattnas i munnen på många. Enligt flera förståsigpåare så ska det vara hembakat och helst gräddat i en vedugn. Att kunna baka tunnbröd är ett kulturarv som är viktigt att föra vidare till kommande generationer.

Idag ryker det ur skorstenen i bakstugan på Offerdals hembygdsgård. Offerdals hembygdsförening har i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan anordnat en kurs i bakning av ”mjukbrö”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS