Krokoms affärsuppgörelse om vindkraft mörkad

Kommunchefen säger sig inte veta att det finns två olika avtal. Och förvirringen är stor bland politiker i Krokoms kommun gällande arrendeavtal för vindkraft som presenterades på senaste kommunstyrelsen. Få känner till att kommunen ingått en affärsuppgörelse med politikern Anna-Carin Hammarberg (M) och hennes vindkraftsbolag Affloardal Energi. Två avtal cirkulerar med olika underskrifter, varav ett är påskrivet hela två år efter att det började gälla.

Publicerad

Förvirringen är stor bland politiker i Krokoms kommun gällande arrendeavtal för vindkraft som presenterades på senaste kommunstyrelsen. Få känner till att kommunen ingått en affärsuppgörelse med politikern Anna-Carin Hammarberg (M) och hennes vindkraftsbolag Affloardal Energi. Två avtal cirkulerar med olika underskrifter, varav ett är påskrivet hela två år efter att det började gälla.

Bakgrunden är att kommunen 2014 ingick ett affärsavtal om att arrendera ut ett stort markområde till Affloardal Energi som ägs av en av kommunens politiker Anna-Carin Hammarberg och hennes pappa Per-Lennart Persson. Beslutet om arrendet togs utan upphandling i samhällsbyggnadsnämnden där Linus Kimselius (M) då var ordförande, vice ordförande i nämnden var hans partikamrat Björn Hammarberg tillika gift med Anna-Carin Hammarberg som skrev på avtalet för Affloardal Energis räkning. Det kontraktet är också undertecknat av Linus Kimselius och fastighetschefen Tomas Nilsson. Enligt villkoren i avtalet löpte detta ut i fjol 2019, då förutsättningen var att det skulle ha byggts minst ett vindkraftverk under de första fem åren.

Efter uppgifter i Jämtlands Tidning om att kommunen ska ha förlängt eller förnyat avtalet med samma familjebolag tog Ronny Karlsson (SD) upp frågan om dess giltighet vid senaste

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS