Karin Jonsson ( C) är kommunstyrelsens ordförande. Hon bekräftar att ekonomiavdelningen har räknat fel på 12 miljoner i budgeten.
Karin Jonsson ( C) är kommunstyrelsens ordförande. Hon bekräftar att ekonomiavdelningen har räknat fel på 12 miljoner i budgeten.

Krokom räknade fel på 12 miljoner i budgeten

Kommunfullmäktige i Krokoms kommun beslutade vid mötet den 1 oktober om rambudget för 2021 och plan för 2022-23. Nu visar det sig att siffrorna var fullständigt felaktiga.

Publicerad

Tjänstemännen hade räknat fel

Budgeten för 2021 innehöll inga besparingar utan låg kvar på samma nivå som för innevarande år, tack vare det extra statsbidraget. Men tjänstemännens budgetsiffror var alltså felaktiga, kom det fram efter att budgeten blivit antagen.

Karin Jonsson (C) kommunstyrelsens ordförande, bekräftar detta och uttalar sig så här om situationen till JT:

–Ja, det är förstås en besvikelse för oss som vi är tvungna att hantera.

Felräkningen handlar om just det extra statsbidraget, så siffrorna kommer att peka nedåt. Hur mycket då?

–Vi förlorar intäkter på 12 miljoner kronor per år. Vi ska sätta oss i veckan och räkna på det, förklarar hon. Budgeten kommer att tas om på nästa kommunfullmäktige, som äger rum i november.

En gruppledare som JT pratat med säger:

–Min reflektion över detta är att man kanske avsiktligt har lagt en felaktig budget för att visa på att det faktiskt finns pengar till att göra prioriteringen med VA-anläggningen mot Ås för 310 miljoner. Jag hoppas att så inte är fallet, men man kan ha gjort så och levt på hoppet att detta inte skulle uppdagas.

Powered by Labrador CMS