Ett fyrtiotal bybor hade samlats till fest.
Ett fyrtiotal bybor hade samlats till fest.

Könstabor gladdes åt att träffas och åt ökad inflyttning

KÖNSTA (JT) Den lilla byn Könsta i Offerdal slog till med en härlig byfest för alla boende där, såväl de som bor där permanent och de som har fritidshus där. Tyvärr var inte vädrets makter med dem denna lördag, men alla var glada att träffas ändå trots det ihärdiga regnandet.

Publicerad

Ett fyrtiotal personer hade samlats runt borden i det stora partytältet och de firade bland annat tvåårsjubileet av asfalteringen av vägen mellan Änge och Valne. De olika uteaktiviteterna hade dock fått ställas in på grund av vädret, men tipspromenaden kunde hållas i det stora partytältet istället.

Där stod också bord dignande med kakor och smörgåstårtor, det skulle också bli underhållning.

Könsta är en by som har levt upp. Det senaste året har åtta personen flyttat in till byn, varav fem som permanentboende.

Berit och Per Ager
berg hör till de sistnämnda. Berit berättar:
–Vi är jämtar från början och har haft fritidshus här sedan 1995. Nu har vi flyttat hit från Uppsala för gott och det är vi väldigt glada för.

Marianne Söderqvist bor i Könsta med sin man Tobias och fyra barn. Denna småbarnsfamilj köpte sitt hus här 2011 och flyttade hit permanent år 2015. Dottern Matilda var mycket klar över varför det är så bra att bo i just Könsta: –Det finns jättemånga fina blommor här!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS