Fastigheten som inköptes i höstas av Krokoms kommun i avsikt att bli förskola.
Fastigheten som inköptes i höstas av Krokoms kommun i avsikt att bli förskola.

Kommunen köpte fastighet utan vägrätt i Aspås

ASPÅS (JT) Det har blivit problem för Krokoms kommun i Aspås. Det handlar om vägen till den inköpta fastighet där det är tänkt att bli förskola. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Olof Wallgren (C) förklarar: – Enligt Tomas Nilsson (fastighetschef på Krokoms kommun, reds kommentar) finns det ingen vägrätt till fastigheten!

Publicerad

Det är inflyttning av barnfamiljer till Aspås. Inte minst på grund av kommunens nybyggnationer där, som radhuslängan som det var inflyttning till i december förra året. I Aspås finns det idag Aspens förskola, som har tre avdelningar.

De arbetar utifrån temat Hållbar utveckling – Hållbara relationer och i år är den prioriterade målsättningen att öka tydligheten i både undervisning och omsorg genom att arbeta med ökad pedagogisk, social och fysisk tillgänglighet.

Det finns också ett föräldrakooperativ, som heter Lillstugu. Det grundades 199, alltså för över 30 år sedan. Fokus ligger på skog och natur, med kooperativets kåta som en central del. Där tillbringar man en dag per vecka, tänder eld och man äter där också.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS