Kommunalrådet i Krokom – jävig som markägare?

Jämtlands Tidning kan avslöja att kommunalrådet Björn Hammarberg är markägare i området, där Affloardal Energi vill bygga vindkraft.

Publicerad

Ett av Krokoms kommuns kommunalråd, Björn Hammarberg (M), har fått anmäla jäv i samband med att kommunens vindkraftsplaner diskuterats. Detta då han varit gift med Anna Carin Hammarberg som genom bolaget Affloardal Energi varit drivande i den kritiserade vindkraftsplanen i Offerdal. Nu ska hans äktenskapliga situation enligt honom själv ha ändrats, vilket han anser påverkar hans jävsituation. Men nu kan Jämtlands Tidning avslöja att han är markägare i området, där Affloardal Energi vill bygga vindkraft. Detta har inte framkommit tidigare.

Jämtlands Tidning bad om en kort intervju med kommunalrådet Björn Hammarberg (M) angående hans jävsituation men han meddelade att han inte hade tid ”i närtid”. Detta trots att han i annat sammanhang skriver: ”Som politiker sätter jag en ära i att vara så tillgänglig som möjligt för media.” Via mejl fick han istället frågan av Jämtlands Tidning: Hur ser du på sin jävsituation idag när den äktenskapliga situationen ändrats? Tidningen fick ett kort svar: ”Jomen det är ju klart att det påverkar.” När vi bad honom utveckla detta lite mer, med frågan om han anser sig jävig eller ej? svarade han lika kort ”Frågan är under juridisk avdömning och har inte helt blivit klar än.”

Jämtlands Tidning kan nu visa att kommunalrådets jävsituation inte bara handlar om att han varit gift med bolagsföreträdaren för Affloardal Energi som vill exploatera för vindkraft i Offerdal, utan kommunalrådet är också markägare i det område där Affloardal Energi tecknar vindkraftskontrakt med markägarna. Björn Hammarberg står som lagfaren ägare av fastigheten Offerdals-Nygården 1:39, enligt uppgifter från Lantmäteriet.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS