45 familjer är beredda att driva Almåsa under kommande säsong.

Inget Almåsa i vinter – nybildad förening backar

KROKOM (JT) Den nybildade föreningen Almåsabacken hade tänkt sig att driva den alpina anläggningen och värdshuset i Almåsa helt ideellt. De ansökte om drift- och uppstartsstöd från Krokoms kommun, vilket också den politiska ledningen var positiva till. Men nu har föreningen backat. De vill inte längre dra i gång backen denna säsong.

Publicerad

 Krokoms politiska ledning (S, M och KD) hade så sent som förra veckan uttalat sig till Jämtlands Tidning om att de var positiva till att ge den nya Almåsaföreningen stöd. 

De var villiga att bevilja dem 75 000 kr i föreningsbidrag och 550 000 i uppstartsstöd för säsongen 2024/25. Ett avtal skulle upprättas och innehålla bland annat villkor att avtal med ägare och alpina klubben är klara innan utbetalning. 

Detta under förutsättning att kommunstyrelsen vid mötet den 28 augusti var positiva. Men strax innan kommunstyrelsemötet kom ny information från föreningen, via mejl till kommunen. De förklarade där att de inte längre ansökte om ekonomiskt stöd. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS