I slänten byggs det privata särskilt boende. Bredvid och ovanför ligger de 21 000 kvadratmetrarna där det enligt politiker sägs planeras för nio villor och förskola.
I slänten byggs det privata särskilt boende. Bredvid och ovanför ligger de 21 000 kvadratmetrarna där det enligt politiker sägs planeras för nio villor och förskola.

Här ska byggas nio villor samt förskola enligt politiker – men inte enligt kommunen

KROKOM (JT) I förra veckan berättade vi om de hela 26 000 kvadratmetrarna som ett byggbolag köpt – där de ska bygga och drifta ett privat särskilt boende på 5 000 kvadratmeter. Byggbolaget, Bergåh Krokom AB, uttalade sig tydligt till JT att de inte visste vad de skulle göra med den övriga marken på 21 000 kvadratmeter.

Publicerad

Det visar sig nu att Krokoms kommun tänker sig nio småhustomter och till och med en förskola där i alla fall enligt politiker som till och med säger sig ha sett bildmaterial på detta. Men kommunens fastighetschef är Tomas Nilsson förklarar:

Bergåh bestämmer själva vad dom vill uppföra på resterande del av sin förvärvade fastighet. Det enda som kommunen upphandlat är vårdplatser i det särskilda boendet som nu byggs och det finns i dag ingen fler upphandling från kommunen sida på gång där kommunen avser att köpa verksamhet. Kommunen har alltså inga ritningar på vad Bergåh planerar att uppföra då de ännu inte har sökt bygglov för något mer än det särskilda boendet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS