Lotta Wallner, Birgitta Olofsson, Jessica Wånggren och Kina Häggkvist är några av medarbetarna på Hälsorum i Änge.
Lotta Wallner, Birgitta Olofsson, Jessica Wånggren och Kina Häggkvist är några av medarbetarna på Hälsorum i Änge.

Hälsorum i Änge en uppskattad hälsocentral

ÄNGE (JT) Hälsorum i Änge har mycket att fira dessa dagar. Det är landets populäraste hälsocentral, enligt undersökningen Nationella patientenkäten.

Publicerad Senast uppdaterad

För när landets vårdtagare delar ut betyg till sina hälsocentraler, visade det sig att Hälsorum hamnade överst på listan för hela landet.
– Vi fick högst resultat i både regionen och i landet. Vi brukar visserligen ha bra resultat och har legat tvåa och trea tidigare, men nu blev vi alltså bäst, berättar verksamhetschef Jessica Wånggren.

Hälsorum öppnar nu ännu fler patienter. Med befintlig styrka på 20 personer, innefattat både hälsocentral och företagshälsovård, så menar de att de klarar åtminstone ytterligare 200 patienter utöver de 2 200 som redan är listade. Och lokalerna fräschas upp:
– Just nu håller vi på att byta ventilationssystem och tak. Som tur är beviljades vi bygdemedel för en del av renoveringskostnaderna, berättar Jessica Wånggren.

När hälsocentralen i Offerdal hotades av nedläggning 1992 bestämde medarbetare att starta ett kooperativ. Sedan 2010 drivs Hälsorum som ett medborgarkooperativ i form av en ekonomisk förening. Föreningen består av cirka 700 delägare, varav de flesta bor i närområdet. Allt eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS