Tony Hestner är en av de åtta anställda i charkfabriken.
Full julrush i charkfabriken i Änge
ÄNGE (JT) 15 ton julskinka, 30 000 julkorvar, fyra ton grisfötter och åtta ton prinskorvar. Det har varit full rush i produktionen före jul hos Änge Chark i Offerdal, ett företag som under åren växt till det största charkuteriföretaget i Jämtland Härjedalen.
Livsmedelsföretaget Änge Chark startade 1934 av Evert Andersson och drevs som ett familjeföretag fram till 2018 då Nyhlén Hugosson med grisuppfödning i Luleå och Skellefteå köpte företaget.
– Vi hade svårt att få tag i råvara så därför kontaktade vi Nyhlén Hugosson som tog över företaget, säger Daniel Kock, tidigare delägare i företaget, nu platschef vid anläggningen i Änge.
Daniel Kock kommer ursprungligen från Falun men flyttade till Jämtland 1994 när han började andra året på gymnasiet i Järpen.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu