Från vänster: Vaktmästarförman Evy Nyh, samt Irja Åsling samt Eva Rosengren som båda är ledamöter i församlingsrådet.

Fika bland gravarna i Alsen

ALSEN (JT) En tältkåta mitt bland gravstenarna, det sätts varje år upp på Alsens kyrkogård till Alla helgons dag. I värmen från kaminen, kan man sedan sitta och fika och minnas de som lämnat oss. Församlingen bjuder på kaffe, goda hembakade kakor och samtal.

Publicerad

I Alsen lär det redan på 1000-talet ha byggts en kyrka. Efter olika bränder genom tiderna, den senaste år 1919, invigdes den nuvarande år 1924. Men kyrkogården ligger idag på båda sidor av den stora genomfartsvägen genom byn. Vid Allhelgonatid, kan det därför vara svårt att locka in folk i kyrkan. De håller sig ute vid gravarna.

Därför sätter församlingen sedan över fem år tillbaka upp denna tältkåta, berättar Irja Åsling glatt och lägger in ett vedträ till i kaminen. Hon sitter i församlingsrådet och berättar att tältkåtan lett till många både fina och oväntade samtal och möten.

Ja, med kåtans hjälp sänker vi trösklarna. Jag tror vi är ganska ensamma om denna aktivitet, inflikar Eva Rosengren, också hon ledamot av församlingsrådet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS