Det är Ford Taunus som gäller för Lars

Lars Eriksson har hela livet haft en stor förkärlek för Ford Taunus. –Ja, redan när jag skulle köpa min allra första bil visste jag att det var en Ford Taunus som jag ville ha. Det är något speciellt med dem.

Publicerad

Den första bilen köpte Lars begagnad i Östersund. Det var runt mitten på 1970-talet, han jobbade på ett tryckeri då och hade koll på radannonserna. Och den bilen har han fortfarande kvar:

–Det är en kupémodell, något som är ovanligt.

Biltillverkaren Ford tillverkade bilar med namnet Taunus fram till år 1967. Därefter hette de Ford plus ett nummer. Genom åren har det blivit ett antal sådana bilar till för Lars, bland annat även av lika ovanliga kombimodellen.

–Det är ett intresse jag har, helt enkelt! I Norge är det ett stort intresse för denna bil så dit åker jag gärna på bilträffar. Sverige har ju haft biltillverkning, så här är det Amazon och Duett som är populära.

–Och bubblorna förstås, de blir allt populärare idag. Några sådana har jag också ägt, däremot aldrig en amerikanare.

Bilentusiasten Lars har arbetat på olika ställen, både runt om i Jämtland och i övriga landet. Nu är han dock på väg att flytta hem till sin släktgård i Offerdal. Där, på gården, har han intressanta planer framöver: han har ambitioner att skapa ett bilmuseum.

–Ja, när jag varit i södra Sverige och arbetat, exempelvis i Växjö, så har jag tänkt på att det finns så många olika fordonsmuseer där. Planeringen av museet med kafé och loppis pågår!

Powered by Labrador CMS