Censur på Krokoms webb

På kommunens webbsida med nyheter om Krokom i media får medborgarna inte längre ta del av det som Jämtlands Tidning skriver om kommunen. Krokom censurerar nämligen innehållet från Jämtlands Tidning.

Publicerad

Kommunens censur började efter Jämtlands Tidnings granskning av kommunens vindaffärer. Att behandla medborgare och media olika är ett brott mot kommunallagens likställighetsprincip.

www.krokom.se kan man läsa om ”Krokom i media”. Krokomsnyheter från SVT, Östersunds-Posten, Jämtlands Tidning, Länstidningen med flera publiceras i kommunens nyhets-feed. Det vill säga tills vi började skriva om Krokoms kommuns markaffärer med en enskild vindaktör i Offerdal. Sveriges största vindkraftsindustri planeras och Krokoms kommuns mark är en central del för att den ska kunna gå av stapeln. Jämtlands Tidning var, som ofta numera, först med att skriva om denna stora nyhet. Men då försvann vi från Krokoms spalt med nyhetsflöde!

Vi ifrågasatte förstås detta hos kommunikationschef Åsa Sjödin i ett mejl och skrev bland annat att det bryter mot likställighetsprincipen i kommunallagen. Vi ville se kommunens beslut för detta agerande. Vi påtalade också att allt vi skriver om Krokom inte handlar om kommunens markaffärer med vindindustrin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS