Bildspel: Stort studentfirande på Torsta

ÅS (JT) I fredags var det studentfirande på Torsta, såväl för naturbruksgymnasiet som för gymnasiesärskolan. Medan de njöt av en utsökt trerätters lunch med tal och stipendieutdelning, samlades de anhöriga på gården utanför med plakat, blommor och ballonger och väntade ivrigt.

Det var sammanlagt 45 elever som tog studenten. 41 från naturbruksgymnasiet och fyra från gymnasiesärskolan. Dagen hade börjat storstilat med champagnefrukost. Under lunchen på Torsta Gårdsrestaurang bjöds det bland annat på älg (skjuten av elever som gått jakt och fiske inom inriktningen skogsbruk) samt egenodlad potatis.

Ett flertal stipendier delades ut, bland annat
”Hans Kungliga Höghet Kronprins Carl Gustafs Stiftelse för bästa avgångsbetyg”. Det gick till Caroline Åslund, Julia Sundell och Sofia Staf Olofsson. JGY:s stipendium för goda studieprestationer och gott kamratskap gick till Joar Andersson och Rasmus Kristofersson.

Det delades också ut stipendier ut från LRF-ungdomen, Jägareförbundet, Skogsbranschen, med mera. 
Tal hölls av flera, bland annat Torstas avgående rektor Oscar Amrén och Karin Jonsson ( C), kommunstyrelsens ordförande Krokom.

Jämtlands Tidning fick sig en pratstund med de fyra glada avgångseleverna från gymnasiesärskolan: Ludvig, Ogebrandt, Gustav von Walden, Joel Eklöf och Sebastian Berg. De var alla nöjda med sin skoltid. Ludvig och Gustav berättade att de skulle börja jobba nu direkt, medan Joel och Sebastian först skulle vara lediga och njuta av sommaren.

Ludvig fick även stipendium, både från LRF-ungdom och Gårdens pris. Deras lärare Anders Wikström sa:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS