Bildextra: Ystra kor lockar tusentals

ÅS (JT) Trots det dåliga vädret, hade tusentals besökare i alla åldrar hade kommit för att titta på det årliga betessläppet på Torsta. Spänningen var stor när den allra första kon försiktigt kikade ut ur ladugården på Torsta strax efter klockan elva på lördagsförmiddagen.

Publicerad

Sedan kom alla kossorna ut i rask takt. En del ystert hoppandes och rusandes, en del försiktigt trippandes, andra rbluffat bligandes. Sammanlagt sjuttio mjölkkor kom ut ur ladugården, där de befunnit sig sedan november.

Nu väntar de
m ett härligt sommarbete på Torstas gröna ängar.
Vid stängslet stod bland många andra pojkarna Haldo och Hjalmar från Östersund ivrigt. Det var första gången de var på betessläpp och de hade gräs redo i händerna, men det hann kossorna inte få.

Även om kossorna har sprungit ut på Torsta de senaste två åren också, så har det på grund av pandemin gjorts utan att allmänheten fått komma och titta. Men nu kunde Torsta äntligen välkomna allmänheten. Gert Åhlund, driftledare Torsta Gårdsbruk var glad:
– Ja, betessläppet utgör liksom avslutningen på den långa vintern! Det är verkligen roligt att så många kommit i år.

Norrmejerier bjöd på mjölk och bulle samt hade också ordnat en tipsrunda. Deras maskot Norris fanns naturligtvis också på plats. Maskiner och traktorer från Torsta Gårdsbruk visade upp och lille Levi från Östersund såg lycklig ut när han fick provsitta en gammal Bolinder-Munktell veterantraktor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS