JT:s journalist vid den nya Bentleyn.

Bentley valde Offerdal för sin nya exklusiva bilmodell

Engelskt lyxbilsmärke gör reklam för sin nya modell i Offerdal, på gården Sve.

Publicerad

Högt uppe på kullarna i Tångeråsen ligger en gammal gård, där det sommartid hålls det populära Café Sve. Häromdagen var det dock full fart även vintertid: det var nämligen inspelning för en internationell reklamkampanj.

Det är bilmärket Bentley Motors som valt denna plats, av alla i hela världen. Och det är Järpen-bon Johan Landorf och hans företag Midland Scandinavia som är orsaken till detta val. Han förklarar: –Jag är destinationsspecialist och har jobbat med flera olika bilföretag: Porsche, Ford, Mitsubishi, Volkswagen... Bentley har jag jobbat med i olika projekt sedan 2006 och denna nya bilmodell ville de lansera med hjälp av Offerdal och hundspann. Jag tror att min framgångsfaktor handlar om att jag lyckas hitta riktigt genuina platser, som denna. Offerdal är fantastiskt för detta, som ett rike i riket.

När Jämtlands Tidning kommer till gården Sve en tidig morgon, står den exklusiva bilen där: Bentley Continental GT V8 Convertible 2021. Den är ett av endast åtta existerande exemplar och kostar runt 2,4 miljoner kronor. Alltiallon ”Lillen” körde den till Tångeråsen från Järpen, dit den levererats med specialtransport från Schweiz dagen innan. –Det var nervöst kan jag säga, jag hade svårt att sova på natten innan, säger han. –Men den var helt fantastisk att få köra!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS