JT:s journalist vid den nya Bentleyn.
JT:s journalist vid den nya Bentleyn.

Bentley valde Offerdal för sin nya exklusiva bilmodell

Engelskt lyxbilsmärke gör reklam för sin nya modell i Offerdal, på gården Sve.

Publicerad

Högt uppe på kullarna i Tångeråsen ligger en gammal gård, där det sommartid hålls det populära Café Sve. Häromdagen var det dock full fart även vintertid: det var nämligen inspelning för en internationell reklamkampanj.

Det är bilmärket Bentley Motors som valt denna plats, av alla i hela världen. Och det är Järpen-bon Johan Landorf och hans företag Midland Scandinavia som är orsaken till detta val. Han förklarar: –Jag är destinationsspecialist och har jobbat med flera olika bilföretag: Porsche, Ford, Mitsubishi, Volkswagen... Bentley har jag jobbat med i olika projekt sedan 2006 och denna nya bilmodell ville de lansera med hjälp av Offerdal och hundspann. Jag tror att min framgångsfaktor handlar om att jag lyckas hitta riktigt genuina platser, som denna. Offerdal är fantastiskt för detta, som ett rike i riket.

När Jämtlands Tidning kommer till gården Sve en tidig morgon, står den exklusiva bilen där: Bentley Continental GT V8 Convertible 2021. Den är ett av endast åtta existerande exemplar och kostar runt 2,4 miljoner kronor. Alltiallon ”Lillen” körde den till Tångeråsen från Järpen, dit den levererats med specialtransport från Schweiz dagen innan. –Det var nervöst kan jag säga, jag hade svårt att sova på natten innan, säger han. –Men den var helt fantastisk att få köra!

Den internationellt kände fotografen Mats Lind är i full gång med att ta dagens stillbilder. PerJohan Göransson, bosatt i Tångeråsen, är redo med sina ivriga draghundar. De kör några varv tills Mats är nöjd med bilderna. –Ja, tanken idag är att ta foton på bilen och draghundarna tillsammans. Imorgon ska vi filma när bilen och hundarna far olika sträckor i Offerdal, för att sedan sammanstråla, förklarar Johan Landorf.

Senare i vinter ska det även bli inspelning med en ny suv-modell, Bentley Bentayga: –Det går ut på att helst fotografera bilen på en naturskön, höglänt plats i samband med norrsken. Värt att nämnas här är att det är mycket svårt att garantera att norrsken kommer visa sig under de få dagar vi har för att genomföra uppdraget. Vi lever lite på hoppet här och vi kan ju ändå lämna garanti på riktigt fina vinterbilder med bilen i fokus. Man kan säga att vi skapar bilder som storstadsbor längtar efter, säger Johan.

Det anrika brittiska bilmärket grundades 1919 av Walter Owen Bentley och Horace Millner Bentley. Tillverkningen ligger i Crewe i England, där några tusen exemplar tillverkas varje år. Det ägs sedan 1998 av Volkswagen AG.

Powered by Labrador CMS