Ändrad projektplan för vindkraft i Krokom – och samerna försvann

KROKOM (JT) I juni 2021 beslutade kommunfullmäktige att översiktsplanens tematiska tillägg för vindkraft ska revideras med politisk styrgrupp med alla partier, och att samerna skulle involveras så tidigt som möjligt. Men de nya projektdirektiven, som togs upp på kommunstyrelsens senaste möte, visar på en helt annan gruppsammansättning. Och samerna nämns inte ens.

Publicerad

Kommunfullmäktige beslutade tidigare, att det skulle tillsättas en politisk styrgrupp där samtliga partier som är representerade i kommunfullmäktige ingår. Vidare ”… att samerna blir involverade redan från början av arbetet när vindkraftsplanen ska revideras. ”

Kommunfullmäktige beslutade sedan i oktober 2021 bland annat att uppdra till samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram projektplan.

När projektplanen nu presenterades på kommunstyrelsen den 25 maj, så föreslås en helt annan politisk organisering. Det föreslås att arbetet i projektet ska ske av en projektgrupp bestående av tjänstepersoner på Krokoms kommun, plan- och trafikavdelningen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS