Ahmed var parlamentsledamot och polischef i Jemen

Jemen, beläget på den södra delen av den arabiska halvön, är ett land plågat av krig. Den mänskliga nöden växer i krigets spår. Ahmed Hussein, som numera bor i Östersund, hade på sin tid en högt uppsatt position i landet.

Publicerad

Ahmed är 53 år och praktiserande muslim. Han växte upp i rikets andra stad, kuststaden Aden: –Sydjemen, som jag kommer från, styrdes av engelsmännen i 127 år. Det var väl fungerande, med god utbildningsstandard. Folket var så snälla. Och vilken god fisk man kunde äta där!

I Aden gick han i sju år på universitetet. Han tog en master i business administration. I 25 år arbetade han på ”Ministry of interior”, vilket kan översättas med Inrikesministeriet. Han var chef över vad som kan motsvaras av polismyndigheten: –I Jemen hade polisen fler funktioner än i Sverige, kan jag se. Jag hade ansvar för allt det som handlade om id-handlingar, pass, körkort, födelseregister och bilregister för alla medborgare. Det var väldigt intressant.

Han blev även utvald att sitta i parlamentet. Det gjorde han i två år och två månader: –Jag var inte partipolitiskt aktiv utan blev utvald på grund av mitt arbete. Jag var med och arbetade fram Jemens nya konstitution. Det var ett stort och viktigt arbete, som jag är mycket stolt över!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS