Alvin Rehnsbo gillar att skruva på fordon och har därför ordnat ett eget sommarjobb, som hittills gått bättre än förväntat.
Alvin Rehnsbo gillar att skruva på fordon och har därför ordnat ett eget sommarjobb, som hittills gått bättre än förväntat.

Innovativt sommarjobb för Alvin

KROKOM (JT) 15-åriga Alvin Rehnsbo från Aspås hade inget sommarjobb och valde därför att skapa sig ett utifrån de intressen han har. Därför hämtar han maskiner med sin EPA-traktor för att serva dem hemma på gården.

Publicerad

För att ha någonting att göra under sommaren, startade Alvin upp en verksamhet med hjälp av sin far Fredrik. Tanken är att han ska serva och fräscha upp gräsklippare, motorsågar, trimrar och andra mindre maskiner. Alvin har gillat att skruva på fordon sedan han var liten. Nu får han möjligheten att jobba med sitt stora intresse under sommaren.

Det är roligt att jobba med det här. Det känns samtidigt väldigt bra att kunna hjälpa byborna, förklarar han.

Alvin har inget mål med sitt sommarjobb, men hitintills har det gått bättre än förväntat.

Jag har servat åtta till tio maskiner hittills. De flesta har jag hämtat med en släpvagn på min EPA.

För att underlätta för kunden erbjuder han hämtning och lämning av maskinen mot en kilometerkostnad. Alvin har främst hämtat maskiner hos människor i bygden, men även några i Krokom. Han framhäver att kunden också kan åka och lämna maskinen själv. Det är speciellt praktiskt för de som bor i andra delar av länet.

Om kunden vill ha en uppfräschning finns det ett baspaket för en bestämd summa. I detta ingår bland annat tvättning, byte av olja och rengöring av filter. Utöver det lagar och byter Alvin större saker som har gått sönder.

En del av sakerna är lite klurigare att fixa. Speciellt på nya maskiner. Men många grejer klarar jag av att göra i sömnen, förklarar 15-åringen som är mycket nöjd med sitt nya sommarjobb.

Från Alvins verkstad.
Från Alvins verkstad.
Powered by Labrador CMS