Välbesökt möte i Valsjöbyn när ortsbor bjöd in politiker om skolan

VALSJÖBYN (JT) I torsdags förra veckan bjöd byalaget plus ortsborna i Valsjöbyn in Krokoms kommuns politiker till ett möte om skolans framtid. En infekterad fråga med många oklarheter och politiska beslut som oroat invånarna senaste månaderna.

Mötet med politikerna hölls i föreningslokalen Varglyan intill skolan. En skola, som efter ett överraskande beslut i Barn och Utbildningsnämnden i höstas, hamnat i blickfånget. Detta när nämnden beslutade om att det skulle byggas en ny skola i Rötviken drygt en mil från Valsjöbyn, vilket skulle innebära att kommunens skola i Valsjöbyn skulle läggas ned.

Beslutet kom som en överraskning för invånarna som inte hört något om att det fanns planer på att lägga ner skolan i Valsjöbyn för att bygga en ny i Rötviken.
– Vi fick läsa om detta i Jämtlands Tidning och sedan dess har byalaget engagerat sig för att få klarhet i varför politikerna vill stänga en välfungerande skola, säger Mikael Hallqvist i byalaget.

Så i torsdags blev det äntligen möjligt att få politikerna att träffa byalaget och ortsbor för att titta på skolan. Att just titta på skolan var ett viktigt syfte med mötet, detta för att det bland politikerna cirkulerar ett rykte om att skolan är i behov av omfattande renoveringar.
– Vi är nöjda att vi fick träffa politiker från flera partier. Men vi är samtidigt skrämda över hur det här har gått till, att beslut tagits utan att vi som berörs fått någon information, säger Eva Andersson, en av initiativtagarna till mötet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS