Stort oväder på ingång över länet

KROKOM/ÅRE (JT) Vinterns första stora storm är på ingång, den väntas börja idag onsdag och nå sin kulmen under torsdagen. Det handlar om hård vind, plusgrader och stora mängder snöblandat regn.

Det kan skapa plötslig ishalka, översvämningar och liknande på många olika platser. SMHI har därför utfärdat en varning för stora delar av Jämtlands län. Valsjöbyn beräknas exempelvis under onsdagen få 43,4 mm i nederbörd, Tångeråsen under torsdagen få 53,2 mm i nederbörd och Duved 85,5 mm.

Krokoms kommun fattade därför igår beslut om att stänga samtliga skolor i två dagar, 12-13 januari, med anledning av det annalkande ovädret. Förskolor och fritids kommer hålla öppet för barn till föräldrar med samhällsviktiga arbeten. Vad gäller hemtjänsten, kommer enbart nödvändiga insatser att göras under perioden onsdag till söndag.

Åre kommun har även de beslutat att stänga sina grundskolor, stängningen gäller i tre dagar, 12-14 januari, det vill säga resten av veckan. Det var Barn- och utbildningsnämndens ordförande som i egenskap av huvudman för Åre kommuns grundskolor fattat detta beslut.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS