Paret, som syns bakifrån här, vill vara anonyma.
Paret, som syns bakifrån här, vill vara anonyma.

Undersökning till slut för Erika - Men läkaren visste inte hur redskapen skulle användas

KROKOM (JT) För några veckor sedan skrev vi om ett par i Krokom, som båda hade risk för cancer. Men det var stor skillnad på väntetiderna för dem. Vad har hänt sedan dess? ”Erika” rapporterar här om en annorlunda undersökning, som hon till slut kom på. Då hade hon legat på och ringt och ringt.

Publicerad

Det upptäcktes i höstas att maken ”Erik” hade förhöjt PSA-värde och han fick kontroll en månad senare. Frun ”Erika” fick efter en gynekologisk undersökning i september veta att hon hade höggradiga cellförändringar i livmoderhalsen.

Höggradiga cellförändringar är inte cancer. Men de har större risk att utvecklas till cancer och behöver därför oftast behandlas, enligt 1177.se. Hon väntade månad efter månad på en tid på sjukhuset. Oron växte, speciellt som hennes syster dött för tre år sedan av oupptäckt cancer. Till slut kontaktade hon Jämtlands Tidning. Hon säger idag:

– Efter att ha pratat med tidningen, fick jag kraft att ligga på och ringa och ringa till sjukhuset. Jag ringde nog minst fem gånger. Till slut fick jag en akuttid. Det var jag förstås väldigt glad över.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS