Eva-Lena Åslund med Ottsjöns yngsta bybo, lilla Sigrid.
Eva-Lena Åslund med Ottsjöns yngsta bybo, lilla Sigrid.

Ottsjön är på gång igen

OTTSJÖN (JT) I byn Ottsjön, två mil från Föllinge längst med väg 344 på gränsen till Strömsunds kommun, satsar man stort på framtiden. Jämtlands Tidning for dit och pratade med två av eldsjälarna i byn: Eva-Lena Åslund och Ingemar Andersson.

Publicerad

Byn grundades 1734 av dragonerna Pål Persson Bång från Sikås och Hans Sijk från Solberg. I Ottsjön bor idag runt 70 personer varav 17 är barn. Eva-Lena har bott här i fem år och arbetar som fritidsledare på Cederbergskolan i Föllinge. Just nu är hon föräldraledig med sin sex månader gamla solstråle Sigrid, som utgör det allra yngsta tillskottet i byn.

Eva-Lena uppskattar den goda sammanhållningen och friluftslivet, här finns bland annat fina möjligheter till paddling och skidåkning. Hon berättar:

–Bygdegården byggdes år 1955 och nu vill vi renovera den! Det första steget handlar om att göra ett bättre kök för det är mycket enkelt och inte godkänt idag. Men även om tillgänglighetsanpassning av toaletter, tilläggsisolering, fönsterbyten, entré och uteplats. Dessutom planeras det bland annat ställplatser för turisternas husbilar. I bygdegården hålls det idag olika evenemang som gymnastik, firande av högtider som valborg och midsommar, vidare tomtebesök, musikkafé och annat:

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS