OFFERDAL

Mattias Bångman och Max Novak står bakom Hällrace och tar i år fram ett nytt koncept för att få fler att vilja motionera. I år görs toppstugan på Hällberget om till en skrivarlya.

I sommar blir det skrivarstuga på Hällbergstoppen

KAXÅS (JT) Förra sommaren omvandlades Toppstugan på Hällberget till en konstverkstad, den här sommaren blir det skrivarlya. Detta när gänget bakom det populära Hällrace fått ställa om på grund av pandemin, i år till Hällrace Handskrivet. En aktivitet som sträcker sig från 21 juni till 1 augusti.

Publicerad Senast uppdaterad

Sveriges största motbackelöp med målgång på Hällberget i Kaxås har de senaste två somrarna fått ändra inriktning. Normala år drar tävlingen 500 startande, elit som motionär, 3 kilometer uppför med avslutande pizzabuffé på toppen vid Hällbergsstugan är en populär aktivitet. Tyvärr sätter pandemin även i år stopp för gemensamma motionsaktiviteter av större format. Men för att uppmuntra till motion och kreativitet upprepar arrangören bakom Hällrace fjolårets succé Hällrace Handgjort. I år bjuds deltagarna in att skriva en bok. Boken om HällberGeten. Eleverna på Kaxås skola har redan fått uppgiften att påbörja arbetet med sommarens gemensamma berättelse.

– När vi körde Hällrace Handgjort förra sommaren så var det över 500 teckningar som målades på Hällberget, säger Mattias Bångman som tillsammans med Max Novak står bakom konceptet Hällrace.

I sommar byts målarpenslar mot skrivmaskiner av den gamla sorten, som nu finns i Toppstugan. De som vandrar eller springer till Hällbergets topp har möjlighet att slå sig ner i Toppstugan och knacka ner ett kapitel om HällberGeten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS