Magnus Hansson, som jobbar med IT på ett större IT-bolag, efterfrågar bättre tydlighet i det nya EU-projektet dRural. Ingen förstår vad som ska göras eller vad målet är.
Magnus Hansson, som jobbar med IT på ett större IT-bolag, efterfrågar bättre tydlighet i det nya EU-projektet dRural. Ingen förstår vad som ska göras eller vad målet är.

Nytt EU-projekt för 150 miljoner utan resultatmål - "Flum" menar IT-expert

Ett stort EU-projekt på 150 miljoner med huvudkontor i Spanien har nu landat i länet och i Krokom, flera hundra mil därifrån. Nästan 20 miljoner går till länet varav fyra miljoner till Krokoms kommun.

Publicerad

Det beskrivs med ord som ”ekosystem”, ”unik, ny digital plattform”. Men det är högst oklart hur pengarna ska användas och vad de ska resulterar i för medborgare och företag.

Det nya projektet har fått namnet dRural och ska pågå i tre år. Det tycks vara en skrivbordsprodukt från Bryssel, ett Horizon-projekt, pengarna kommer från EU’s ramprogram för Forskning och Innovation.

Vad projektet ska resultera i går inte att få svar på, det framgår varken av EU-informationen eller de i länet som utsetts att styra över detta – Krokoms kommun, regionen och Peak Innovation. Det är svårt för en utomstående att förstå vad dessa pengar ska resultera i för nytta för landsbygden, för människor och företag som lever och bor där.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS