Utdrag ur Affloardal Energis bestridanden, där bolaget hotar kommunen om ett stort skadestånd. Hur ska kommunen komma ur det här avtalet? Samhällsbyggnadsnämnden röstade ju nej till förlängning vid sitt möte i december.
Utdrag ur Affloardal Energis bestridanden, där bolaget hotar kommunen om ett stort skadestånd. Hur ska kommunen komma ur det här avtalet? Samhällsbyggnadsnämnden röstade ju nej till förlängning vid sitt möte i december.

Affloardal Energi hotar Krokoms kommun med skadestånd i mångmiljonklassen

Vindbolaget Affloardal Energi hotar nu stämma kommunen på 50 miljoner alternativ flera miljarder för ”ägandeintrång”. Bolaget anser att kommunen förbrukat sin vetorätt och rätt att göra en ny vindbruksplan.

Publicerad

 Affloardal Energi hävdar att arrendeavtalet fortsatt är giltigt. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Olof Wallgren (C) ser det som okunskap.  

Juristen Patrik Mosten, tillika markägare i området där Affloardal Energi vill bygga storskalig vindkraft, har anlitats för att föra bolagets talan. Det gamla avtalet med Affloardal Energi från 2014 som förhandlades fram av tjänstemannen Tomas Nilsson och beslutades om i Samhällsbyggnadsnämnden när Linus Kimselius (M) var ordförande fortsätter gäcka kommunen. Det var Linus Kimselius som skrev under avtalet. Anna-Carin Hammarberg, som numera också är moderat politiker, företrädde Affloardal Energi och skrev på för bolagets räkning. I slutet av förra året beslutade politikerna i nuvarande samhällsbyggnadsnämnd att avsluta förhandlingarna om ett fortsatt avtal med Affloardal Energi. Nu hävdar Affloardal Energi att avtalet fortfarande gäller och att kommunen inte sagt upp det.

– Affloardal Energi har diskuterat hela 2019 och hela 2020 om avtalet, dörren är öppen om hur många vindkraftverk som ska byggas. Plötsligt tvärvänder kommunen och hävdar att de sagt upp avtalet, men det är ingen giltig uppsägning, säger Patrik Mosten.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS