Hana Lindholm hanterar 20 000 julkorvar till jul.

Full julrusch hos Änge Chark

ÄNGE (JT) 20 ton julskinka och sju ton prinskorv. Det producerar Änge Chark veckorna innan jul. Det är full fart i fabriken där bland annat Hana Lindholm kör fram julkorvar på löpande band.

Publicerad

1934 startade Evert Andersson Änge Chark som från början också var ett slakteri. Idag är inte slakteridelen kvar, men 90 år senare lever verksamheten vidare där produktionen handlar om förädling av den råvara som i huvudsak köps in från Nyhléns Hugoson i Alvik utanför Luleå som också äger Änge Chark sedan 2018. 

Daniel Kock är platschef vid Änge Chark sedan 2018 men har arbetat vid företaget sedan år 2000. Innan dess arbetade han bland annat tre säsonger som driftsansvarig vid den alpina skidanläggningen Almåsa. 

– Sedan började jag sommarjobba vid Änge Chark och blev kvar, säger han. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS