Hana Lindholm hanterar 20 000 julkorvar till jul.
Full julrusch hos Änge Chark
ÄNGE (JT) 20 ton julskinka och sju ton prinskorv. Det producerar Änge Chark veckorna innan jul. Det är full fart i fabriken där bland annat Hana Lindholm kör fram julkorvar på löpande band.
1934 startade Evert Andersson Änge Chark som från början också var ett slakteri. Idag är inte slakteridelen kvar, men 90 år senare lever verksamheten vidare där produktionen handlar om förädling av den råvara som i huvudsak köps in från Nyhléns Hugoson i Alvik utanför Luleå som också äger Änge Chark sedan 2018.
Daniel Kock är platschef vid Änge Chark sedan 2018 men har arbetat vid företaget sedan år 2000. Innan dess arbetade han bland annat tre säsonger som driftsansvarig vid den alpina skidanläggningen Almåsa.
– Sedan började jag sommarjobba vid Änge Chark och blev kvar, säger han.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu