Den 11 december öppnar Trangias butik/museum/webbshop i Trångsviken, med långsida mot E14. Men en hel del jobb återstår ännu, förklarar VD Magnus Rydell.
Den 11 december öppnar Trangias butik/museum/webbshop i Trångsviken, med långsida mot E14. Men en hel del jobb återstår ännu, förklarar VD Magnus Rydell.

Full fart för Trangia – nyanställer sex

I Kaminhusets gamla lokaler i Trångsviken pågår just nu ett intensivt arbete. Rörmokare, målare, golvläggare med mera är i full gång. Den 11 december, öppnar nämligen Trangia sin butik med tillhörande museum. Det blir sammanlagt 1 000 kvadratmeter längst med E14.

Publicerad

Öppnar museum och ny butik

–Det roliga är att detta är Trangias första lokaler, ja det var faktiskt Trangia som byggde fastigheten, säger VD Magnus Rydell.

Men Trangia flyttade så småningom på andra sidan vägen och sedan dess har Trångsvikens bröd, en snusfabrik samt nu senast Kaminhuset huserat där. När de sistnämnda gick i konkurs häromåret, slog Trangia till:

–Det är ett fantastiskt bra läge, ett fint skyltfönster mot E14. Vi tror att många som kanske stannar till exempelvis hos Lundhags vid Järpen också kommer att stanna till hos oss. Det är ungefär samma kunder, så vår nya lokal kommer att stärka varumärket.

Magnus Rydell berättar att man just nu håller på att anställer sammanlagt sex personer. I den nya byggnaden kommer sammanlagt tio personer att arbeta. Det blir en butiksdel och en museidel. Dessutom kommer en del montering och paketering att utföras där samt att webborderna ska tas emot här också. På övervåningen ska det bli en filmstudio, där egna filmer kommer att produceras. Slutligen blir det en innergård där olika event kan äga rum, exempelvis inom matlagning.

–Museidelen ville vi skapa för att vi verkligen har en historia att berätta om företaget. Dessutom bjuder vi på gratis kaffe! Och det är roligt för byn att det händer något.

I våras var det bekymmersamt för företaget med bland annat leveransproblem av aluminium men det ordnade sig. Och framåt juni tog det fart rejält med beställningarna. Magnus Rydell avslöjar:

–Vi har ökat med ungefär 50 procent i år och går mot ett riktigt rekordår. Ökningen är speciellt stor i Asien, bland annat i Japan och Vietnam. Matdosan och kaffepannan är stora produkter för oss där.

–I Sverige och Norge håller Trangia-köket fortfarande ställningarna.

Powered by Labrador CMS