Karin Rickardsson och Eivor Comén har tillsammans med Siv Galin (Saknas på bilden) gjort utställningen ”Tantverk & Mänsverk”
Karin Rickardsson och Eivor Comén har tillsammans med Siv Galin (Saknas på bilden) gjort utställningen ”Tantverk & Mänsverk”

Nostalgiskt i Kälom under kulturveckan

KÄLOM (JT) Kläder, veckotidningar, leksaker och dambindor var några av alla saker som i helgen visades upp i Käloms bygdegård. Utställningen ”Tantverk och Mänsverk” lockade många besökare som fick vara med om en riktig nostalgitripp.

Publicerad Senast uppdaterad

iKäloms bygdegård i Offerdal är denna helg lokalen för utställningen ”Tantverk & Mänsverk”. Bakom utställningen står Karin Rickardsson, Siv Galin och Eivor Comén. Det är inte första gången denna trio gör utställningar i samband med Krokoms kommuns kulturvecka.

– Det här är tionde året. Vi hade inte tänkt göra någon utställning i år, på grund av att vi kände oss lite trötta efter höftledsoperation och Covid. Men när Karin kom hem till oss i Lugnvik, så satt vi ute på vår altan och pratade. Plötsligt, jag förstår inte hur det gick till, så hade vi kommit på idén om årets utställning, skrattar Eivor.

– Vi kallade den mänsverk för att även herrarna också kunde vara med. Jag fick då idén att göra en utställning om min pappa, som hade dambindefabrik i Ytterån, vilket Jämtlands Tidning skrev om för några veckor sedan. Jag har fått god hjälp av bland annat Landsarkivet i Östersund, berättar Karin.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS