Karin Rickardsson och Eivor Comén har tillsammans med Siv Galin (Saknas på bilden) gjort utställningen ”Tantverk & Mänsverk”

Nostalgiskt i Kälom under kulturveckan

KÄLOM (JT) Kläder, veckotidningar, leksaker och dambindor var några av alla saker som i helgen visades upp i Käloms bygdegård. Utställningen ”Tantverk och Mänsverk” lockade många besökare som fick vara med om en riktig nostalgitripp.

Publicerad Senast uppdaterad

iKäloms bygdegård i Offerdal är denna helg lokalen för utställningen ”Tantverk & Mänsverk”. Bakom utställningen står Karin Rickardsson, Siv Galin och Eivor Comén. Det är inte första gången denna trio gör utställningar i samband med Krokoms kommuns kulturvecka.

– Det här är tionde året. Vi hade inte tänkt göra någon utställning i år, på grund av att vi kände oss lite trötta efter höftledsoperation och Covid. Men när Karin kom hem till oss i Lugnvik, så satt vi ute på vår altan och pratade. Plötsligt, jag förstår inte hur det gick till, så hade vi kommit på idén om årets utställning, skrattar Eivor.

– Vi kallade den mänsverk för att även herrarna också kunde vara med. Jag fick då idén att göra en utställning om min pappa, som hade dambindefabrik i Ytterån, vilket Jämtlands Tidning skrev om för några veckor sedan. Jag har fått god hjälp av bland annat Landsarkivet i Östersund, berättar Karin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS