Rut och Nils-Erik på Barkabystigen.
Rut och Nils-Erik på Barkabystigen.

Krokomsbostäder: ersättningslägenhet inte samma sak som flytt ”Ordvrängeri, de vill ju ha ut oss i vilket fall som helst” säger Rut och Nils-Erik

FÖLLINGE (JT) Rut Malmquist, 93, och Nils-Erik Carlsson, 89, ska för en okänd period ut ur de lägenheter som de hyr av Krokombostäder på Barkabystigen i Föllinge. Men vd Linus Ekqvist menar att det inte handlar om någon flytt utan om ersättningsbostäder. ”Ordvrängeri” anser de båda 90-åringarna.

Publicerad

Rut tillägger upprört:

–Som jag sa förra veckan: de får bära ut mig! De skulle själva vara 93 år och tvingas ut ur sin lägenhet. Det är en mycket stor sak för mig, Jag brukar vara stark men detta är för mycket. Jag kommer att bo kvar här, punkt och slut. Och att packa och flytta mina saker kan de inte göra utan mitt medgivande.

–Att dessutom hyran ska höjas för en anpassning som jag aldrig bett om, känns fruktansvärt för en fattig pensionär som jag. Jag brukar vara stark men nu är det för mycket för mig. Det känns som om jag inte orkar mer nu

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS