Kommunalrådet överklagar inte

KROKOM (JT) Kommunalrådet Björn Hammarbergs anmälan mot egna kommunen avslogs i förra veckan i Förvaltningsrätten i Härnösand. Nu meddelar han att han inte kommer att gå vidare.

Publicerad

Hammarberg (M) hade begärt laglighetsprövning av beslutet i kommunfullmäktige den 16 juni i år. Det gällde beslutet om en revidering av det tematiska tillägget för vindkraft i kommunens översiktsplan. Nästa instans efter Förvaltningsrätten är Kammarrätten. När Jämtlands Tidning frågar om han tänker gå vidare med domen, blir svaret; Jag ser inte att det finns någon anledning att gå vidare med detta, nej.

Han anser bland annat att han gjort mer än det han kunnat för att upprätthålla transparensen, sakligheten och opartiskheten hos kommunen. Vidare att det är bra att Förvaltningsrätten kommit med ett beslut så att frågetecken kan läggas åt sidan.

Kommunalrådet tycker dock att det är synd att Förvaltningsrätten valt att inte pröva de förtydliganden han skickade in. Angående dessa skriver Förvaltningsrätten i sin dom så här om dem:

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS