Jannike Hillding (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun säger att överklaganden från föräldrar hjälper kommunen se var det behövs särskilda insatser. Foto: Moderaterna i Jämtland

Skolskjutsarna i Kälen - Krokoms kommun: “Om det ska bli rätt framöver är det bra om föräldrarna överklagar”

KROKOM (JT) Under veckorna som gått har Jämtlands Tidning uppmärksammat besluten om skolskjuts för barnen i Kälen på Rödön. Beskeden från besluten har varit att barn så unga som åtta år gamla ska vänta på skolskjutsen bara några meter från den tungt trafikerade 90-vägen E14.

Publicerad

Jannike Hillding (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden på Krokoms kommun berättar att det är beslut som hanteras på individbasis och att kommunens semesterperioder också påverkar hur snabbt besluten kan granskas.

– Föräldrarna måste ju få veta hur det blir innan skolan börjar och det jag gjort nu är att undersöka domarna. Har någon förälder tidigare överklagat till förvaltningsrätten och fått rätt, exempelvis. Den vi hade innan som trafiksamordnare var ute och tittade på vägarna mycket själv och vi hade ett helt annat system. Under den tiden var det otroligt många som överklagade sina beslut och några fick rätt och några fick nej, säger Jannike Hillding (M).

Jannike berättar att det finns möjlighet att få dispens i ärenden rörande skolskjuts om det exempelvis rör sig om platser med bristfällig snöplogning eller på annat sätt trafikfarliga vägar. Barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun har tillsammans med andra kommuner i hela Jämtland tagit fram ett reglemente som beroende på avstånd till skolan och barnens ålder avgör vilken rätt till skolskjuts barnen har. Det här nya systemet ligger delvis till grund för beskeden om skolskjuts som många föräldrar i Kälen blivit upprörda över.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS