Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jannike Hillding.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jannike Hillding.

Nämndordförande besviken på ledamöterna

KROKOM (JT) Vid Barn- och utbildningsnämndens möte den 22 februari återtogs ett ärende. Nämndordförande Jannike Hillding är besviken. Dessutom var skolskjutsarna till fritidshem uppe för information om att beslut kommer att omprövas.

Publicerad

Ett av ärendena handlade om ett återtagande av ett beslut. Kontaktpolitiker är något implementeras allt mer runt om i Sverige, inom olika kommunala områden. Detta uppdrag handlar i stort om att nämndeltagare ska få fördjupande kunskaper om de verksamheter de ansvarar för.

För BUN:s del i Krokoms kommun, har det handlat om att nämndledamöterna ska etablera kontakt med rektorer. Beslutet om att arbeta med kontaktpolitikeruppdrag, antogs för två år sedan. i nämnden. Men detta har i praktiken inte fungerat, inga kontakter har tagits med rektorerna. Nämndordförande Jannike Hillding är besviken:

– Tyvärr så har det inte funnits något intresse från politikernas sida att ta kontakt med ”sitt” skolområde av olika skäl. I och för sig är väl pandemin en anledning men jag tror att man gjort det större än min tanke. I och med detta la jag fram som förslag att beslutet skulle återtas då vi inte får ”ej verkställda” beslut i nämnden. Det blev ett enhälligt beslut att ta tillbaka det.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS