Erica Skogen är en av de tre nominerade lärarna i Jämtland. Foto: privat

Malin, David och Erica nominerade till Årets lärare i länet

KROKOM (JT) Nu är Årets lärare i de olika kommunerna utsedda. Men för Jämtland Härjedalens del verkar intresset hos elever för att nominera ha dalat.

Publicerad

Endast tre nomineringar godkändes, från två kommuner: Östersund och från Krokom. Förra året kom det nomineringar från fler kommuner i länet: från Berg, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund. I år var det alltså färre.

Samtliga vinnare i kommunerna är även nominerade till utmärkelsen Årets lärare i sina respektive län. Dessa länsvinnare har i sin tur chansen att vinna priset Årets lärare.

Årets lärare är en utmärkelse, som sedan tio år drivs av en stiftelse. Alla elever får, ensamma eller med hjälp av en förälder, anonymt nominera en lärare de har. Sedan väljs en lärare ut per kommun av en jury. Det hela kulminerar i en stor gala på Konserthuset i Stockholm den 14 oktober i höst. Beata Kull på Stiftelsen Lärargalan säger: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS