Marie Plosjö i samtal med besökare.
Marie Plosjö i samtal med besökare.

Yta och djup är teman i Marie Plosjös konst

ÖSTERSUND (JT) Under 2000-talet var Marie Plosjö fotomodell och dokusåpastjärna, men numera satsar hon på konsten. En ny utställning på Galleri Renée visar både yta och djup.

Publicerad Senast uppdaterad

En konstutställning av det här slaget borde locka även en publik som inte brukar gå på sådana och även bland de redan bitna borde det finnas ett uppdämt behov efter alla coronainställda evenemang. Trots detta var det glest med besökare, kanske beroende på konkurrerande sportevenemang.

Marie Plosjö kommer ursprungligen från skånska Bjuv, men bor och verkar nu i Stockholm. En del kanske minns henne som fotomodell eller från dokusåpan Paradise Hotel där hon medverkade 2005. Men när jag pratar med Marie får jag uppfattningen att dessa karriärer snarare var korta episoder av ett liv som istället gått ut på att skapa konst och att erfarenheterna därifrån sedan använts i hennes konstnärskap.

I Stockholm kan man se hennes konst på Gallery 86 och från 2016 och fram till coronapandemin visades hennes konst på det anrika casinot Caesars Palace i Las Vegas, som även har en galleriavdelning. Men nu är det alltså dags för Galleri Renée i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS