Ung Reporter

Evelina Söderström har haft sin första konstutställning.

Evelinas första konstutställning

ÖSTERSUND (JT) I fredags hade tjugoettåriga Evelina Söderström sin första egna konstutställning. Hon praktiserar på Norra Station och pluggar event- och projektledning. Konstutställningen ”Konstellationer” ägde rum på Vågen Zero Waste Butik i Östersund.

Publicerad

Idén väcktes när Evelina hade varit på en tidigare konstutställning och fick reda på att det inte kostade något att ställa ut.

– Jag nappade ju direkt, berättar Evelina.

Men var pirrigt för henne eftersom det var första gången som hon visade upp sin konst offentligt. Evelina är också nyinflyttad i Östersund. Utställningen kändes som ett varmt välkomnande. Det var mysigt inne i lokalen och det serverades fika till besökarna.

Evelinas pappa Håkan berättar att det gått bättre än han trodde och han var väldigt nöjd med kvällen. Evelinas konst var otroligt vacker. Hon är en ung tjej med stora ambitioner, har dansat balett i över 17 år och målat ända sedan hon var liten.

En av Evelinas målningar som visades på utställningen ”Konstellationer”.

– Hon har hållit på sedan hon började kunna hålla i en penna, berättar Håkan stolt.

Evelina hoppas att få göra mer av detta i framtiden och hennes pappa ställer upp och stöttar henne i allt. Hennes favorittavla är den med den svarta svanen, ”The black swan”. Hon hade blivit väldigt inspirerad kvällen innan och satt i gång med tavlan.

– Den målade jag igår på fyra timmar och fem koppar kaffe, berättar Evelina.

Denna målning, ”The black swan”, är Evelinas egen favorit.
Powered by Labrador CMS