Janne Lindén från Hoverberg öste på tillsammans med Nisse Hellberg.

Drivigt, bluesigt och surfigt med Nisse Hellberg på Parksommar

ÖSTERSUND (JT) Under lördagskvällen arrangerades den andra spelning i Yrans sommarsatsning Parksommar. Det var Nisse Hellberg som bjöd in till Badhusparken med drivig blues på svenska.

Publicerad Senast uppdaterad

På lördagskvällen hotade regnet konstant. Mörka moln och sporadiska droppar gjorde att flera ur publiken i förebyggande syfte iklätt sig regnrock och ponchos. Regnet uteblev och i stället bjöds publiken på svensk blueskavalkad signerad Nisse Hellberg med band. Hellbergs gitarrlick möts av Hoverbergsbördige Janne Lindéns, i en av de första låtarna “Nu smet katten in till grannen igen” och det rockas rejält i publiken.

Det här var förmodligen det mest bredbenta drivet som Parksommar i år kommer få uppleva. I “M/S Colinda”, skriven av Hellberg och Peps Persson drar Janne Lindén fram sitt sliderör och sin Stratocaster-gitarr i färgen Sonic Blue. Man kan nästan se vattenånga bildas ovanför gitarrens greppbräda när Lindén avslutar sitt stekheta solo. Hellberg viftar febrilt bort “hettan” från gitarren och berättar att det blivit dags för kvällens hyllning med låten “Upp eller Ner”. En hyllning till den nyligen bortgångne Peps Persson. Det mest explosiva inslaget i spelningen är när Hellberg och bandet spelar en cover på Dick Dales instrumentala surfklassiker “Misirlou”.

Hellberg avslutar med en önskan om att snart få återse Östersundsborna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS