Kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson är glad för det starka budgetresultatet.

38 miljoner i överskott för Krokom

KROKOM (JT) Kommunens prognos för ekonomin 2021 indikerar ett överskott för år 2021 på 38,3 miljoner kronor. Budgeten för året är plus sex miljoner kronor och dessa siffror ser alltså ut att överträffas med hela 32,3 miljoner kronor. Orsakerna till detta är främst statsbidrag och högre skatteintäkter, men också även lägre avskrivningskostnader än budgeterat.

Publicerad

Kommunstyrelsen ordförande Karin Jonsson ( C) kommenterar: –Det ekonomiska resultatet är glädjande och det ger oss ett bra handlingsutrymme att genomföra de förändringar och utvecklingssteg som planeras.

Hon förklarar att om man exkluderar extrakostnader kopplade till Corona, framförallt inom socialförvaltningen, så bedömer alla förvaltningar utom Barn- och utbildningsnämnden och Samhällsbyggnadsnämnden att man kommer att hålla budget. De båda nämnderna, BUN och SABY, indikerar däremot ett underskott i storleksordningen en miljon kronor vardera.

–Det starka resultatet i år är bra men det ger oss inte utrymme att slappna av utan vi lägger fortsatt stor vikt vid att hålla koll på kostnadsutvecklingen i kommunen. Det är svårt att sia om kommande år men bedömningen är att skatteintäkter och statsbidrag kommer att minska något och då måste vi vara redo att möta det, säger Karin Jonsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS