Jonas Andersson (S), oppositionsråd i Ragunda kommun säger att medellönerna för kommunanställda i kommunen beror på ett svårt rekryteringsläge. Foto: Ragunda kommun
Jonas Andersson (S), oppositionsråd i Ragunda kommun säger att medellönerna för kommunanställda i kommunen beror på ett svårt rekryteringsläge. Foto: Ragunda kommun

Ragundas kommunanställda har de sjunde lägsta lönerna i landet

RAGUNDA (JT) Enligt statistik från SCB för 2020 hamnar Ragundas kommunanställdas medellöner på 283:e plats av landets alla 290 kommuner. Det skiljer mer än åtta tusen kronor mellan Ragunda kommuns medellöner och Sollentuna kommuns, som har de högsta lönerna för kommunanställda i landet.

Publicerad Senast uppdaterad

Alla länets kommuner ligger under riksgenomsnittet för kommunanställdas löner men Ragunda kommun ligger särskilt långt ner på SCB:s lista över kommunanställdas medellöner. Jonas Andersson (S), oppositionsråd i Ragunda kommun säger att han inte känner sig väldigt upprörd över löneläget i Ragunda kommun men att en faktor som skulle kunna spela in är Ragunda kommuns rekryteringsläge.

– Vårt svåra rekryteringsläge leder till att vi har en högre andel personer som kanske inte har den kompetens de ska ha. Vi har en lägre andel akademiskt utbildade i befolkningen och därför har de en lägre lön. Skulle hundra procent av kompetensen på alla poster vara fylld skulle så klart löneläget vara betydligt annorlunda. Jag skulle gissa på att vi ligger ganska bra till när det kommer till kvalificerad personal, säger Jonas Andersson (S).

Ragunda är sett till befolkningsmängd den minsta kommunen i länet och det tror Berit Forsgård, ordförande i Kommunal i Ragunda kommun också spelar in i hur statistiken ser ut.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS