Inger och vännen Viola myser på kolonilotten i Odensala
Inger och vännen Viola myser på kolonilotten i Odensala

Lyckligt lottad i Odensala – kolonilotten älskad tillflykt i pandemitid

ÖSTERSUND (JT) Små trähus omringade av välklippta buskar tittar ut mot Storsjön i Odensalas koloniträdgårdar. Här kan man leva ett socialt liv trots pandemin.

Publicerad Senast uppdaterad

Vid ett rött hus i kanten av området sitter Inger Bengtsson med sin vän Viola Westling. De berättar att koloniträdgården har varit en stor tillgång under pandemin.

Det blir som en liten by här ute, säger Ingrid.

En vän går förbi och säger instämmande att området har varit guld värt. Innan vännerna fick sina första vaccinsprutor har de besökt varandras kolonilotter, fikat utomhus och promenerat tillsammans.

Nästan varje dag har det varit någon här. Det tror jag är för att kunna vara ute i trädgården. Sedan uppskattar man ju det sociala, nu under corona.

Koloniträdgården har stått här sedan 1968. Ingrid köpte sin lott för sjutton år sedan och nu bor hon här. Viola bor också i sin kolonilott som ligger lite högre upp i trädgården.

Vi gillar att hålla på med växter. Men att gå ut på morgonen och dricka kaffe till den här utsikten! Jag brukar gå ut i nattlinne för att titta och det kan dröja en halvtimme innan det slår mig att jag inte ätit någon frukost, säger Ingrid.

Powered by Labrador CMS