Damskräddargesällen Anna-Clara med sitt gesällbrev i Blå Hallen i Stockholms stadshus. – Det var mäktigt, stort och pampigt, berättar hon om ceremonin. Foto: Anna-Clara Holmgren
Damskräddargesällen Anna-Clara med sitt gesällbrev i Blå Hallen i Stockholms stadshus. – Det var mäktigt, stort och pampigt, berättar hon om ceremonin. Foto: Anna-Clara Holmgren

Anna-Clara från Strömsund mottog gesällbrev i Blå Hallen

STRÖMSUND (JT) Anna-Clara Holmgren mottog sitt gesällbrev i damskrädderi i Blå Hallen i Stockholms stadshus i onsdags. Efter en fyraårig utbildning har Anna-Clara fått jobb i Skottland på ett skrädderi med inriktning på traditionella skotska jaktkläder i tweed, men hembasen har hon hos föräldrarna i Havsnäs i Strömsund.

Publicerad

Där har Anna-Clara inrett en liten syateljé på vinden i ett av uthusen som väntar på henne tills hon är tillbaka på hemmaplan. Idag vilar hon ut efter den viktiga ceremonin.

– Det var väldigt stort, mäktigt och pampigt, stämningen var härlig, säger Anna-Clara om onsdagens ceremoni i Blå Hallen. Hon tillägger:

– Man behövde stå och vänta lite innan man blev uppkallad, sen pratade jag lite med den som räckte över brevet (Stefan Fritzdorf, ordf. Hantverkarna Stockholm, red. anm.), men jag var så nervös att jag inte minns samtalet. Jag hade mycket fokus på att inte trilla i trappan när jag gick ner igen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS