Perra Mattsson och Göran Linde från Östersund kom i en Dodge från 1959.

Populär veteranmarknad i Kaxås

KAXÅS (JT) Årets upplaga av Veteran- och kuriosamarknaden i Kaxås blev mycket lyckad. Den genomfördes på den gamla folkparken Svea Park under lördagen.
– Det finns ett stort allmänt intresse för äldre fordon, så det är roligt med en marknad för detta i närområdet, säger David Abrahamsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Marknaden har arrangerats sedan 2015, med ett uppehåll förra året på grund av pandemin. Det stora besöksantalet visar på glädjen i att åter kunna få samlas kring gemensamma intressen, under säkra former utomhus. En del besökare hade till och med kommit redan kvällen innan, för att vara först på plats. Dessutom var det stor kuriosamarknad med tidstypiska retroprylar, även café med gott fika samt hamburgerförsäljning.

Veteranbil efter veteranbil efter veteranbil rullade in för uppvisning på den stora parkeringen. I en ljusgul Dodge från 1959 till exempel, kom Perra Mattsson och Göran Linde från Östersund. Medan Rolf Henriksson från Kvitsle körde in med en blå Cadillac Eldorado från 1975. Men även många äldre mopeder, lastbilar och annat var med. Arne Lundh och Birgit Olander stod på marknaden med en mängd olika föremål för den veteranbilsintresserade: allt från torkarblad till kopplingar till olika bilmärken.

– Vi brukar vara med på marknaden, för vi vet att det blir svårare och svårare för bilägare att få tag på reservdelar, förklarade de.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS