Perra Mattsson och Göran Linde från Östersund kom i en Dodge från 1959.
Perra Mattsson och Göran Linde från Östersund kom i en Dodge från 1959.

Populär veteranmarknad i Kaxås

KAXÅS (JT) Årets upplaga av Veteran- och kuriosamarknaden i Kaxås blev mycket lyckad. Den genomfördes på den gamla folkparken Svea Park under lördagen.
– Det finns ett stort allmänt intresse för äldre fordon, så det är roligt med en marknad för detta i närområdet, säger David Abrahamsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Marknaden har arrangerats sedan 2015, med ett uppehåll förra året på grund av pandemin. Det stora besöksantalet visar på glädjen i att åter kunna få samlas kring gemensamma intressen, under säkra former utomhus. En del besökare hade till och med kommit redan kvällen innan, för att vara först på plats. Dessutom var det stor kuriosamarknad med tidstypiska retroprylar, även café med gott fika samt hamburgerförsäljning.

Veteranbil efter veteranbil efter veteranbil rullade in för uppvisning på den stora parkeringen. I en ljusgul Dodge från 1959 till exempel, kom Perra Mattsson och Göran Linde från Östersund. Medan Rolf Henriksson från Kvitsle körde in med en blå Cadillac Eldorado från 1975. Men även många äldre mopeder, lastbilar och annat var med. Arne Lundh och Birgit Olander stod på marknaden med en mängd olika föremål för den veteranbilsintresserade: allt från torkarblad till kopplingar till olika bilmärken.

– Vi brukar vara med på marknaden, för vi vet att det blir svårare och svårare för bilägare att få tag på reservdelar, förklarade de.

David Abrahamsson arrangerade marknaden, i samarbete med Kaxås Byalag och Kaxås Bygdegårdsförening. Han har själv räddat undan en del intressanta saker som annars bara skulle gått till skrot och säger:

–Det är viktigt att fordonshistoria får leva vidare. Vi har ju alla en relation till fordon, vi har alla åkt i dem och har barndomsminnen från dem. Även dagens moderna bilar kommer att bli veteranbilar en vacker dag, men det var större variation på bilarna förr.

Bland alla veteranbilar syntes en blå Cadillac Eldorado från 1975, här med ägaren Rolf Henriksson från Kvitsle.
Bland alla veteranbilar syntes en blå Cadillac Eldorado från 1975, här med ägaren Rolf Henriksson från Kvitsle.
Powered by Labrador CMS