Kajsa Linderholm och Stina Wollter på väg att hämta sina tallrikar
Kajsa Linderholm och Stina Wollter på väg att hämta sina tallrikar

Succé för kamshelgen i Pålgård

PÅLGÅRD (JT) Det blev en efterlängtad helg med kams på bygdegården i Pålgård. Såväl lördag som söndag blev det fullsatt, två sittningar med vardera 60 personer som serverades coronafritt med kams, sötost, vitost, smör och messmör.

Publicerad

Trots att vädergudarna hade hotat med både åska och regn klarade man sig utan det mesta av den varan, och dagen till ära hade man införskaffat regnskydd över samtliga bord.

Det var med spänd förväntan som man väntade på att få ta sig fram bordsvis för att från grabbarna Hans-Inge Pettersson och Tomas Isakssons händer hämta sina tallrikar med kams och tillbehör. Eva Engström som var en av alla som ordnat dessa dagar njöt och kunde konstatera att det hela flöt som det skulle.

-Så är det och alla kan sitta under tak och ännu bättre det regnar inte. Det roliga är att båda sittningarna är fullsatta med totalt 240 personer, och dessutom är det ett tiotal portioner som är beställda för avhämtning så det är jätteroligt.

Några som väntat i flera år på att det åter var dags att få komma och avnjuta sommarens kams var Ingalill Edin och Sven Karlsson från Överammer, hur smakade det här då Ingalill?

-Det är så underbart gott och jag tycker synd om dom som inte kommer hit, jag har längtat hela sommaren efter det här och jag hoppas det kan bli någon fler gång i sommar också.

Sven, är du av samma uppfattning?

-Ja kams i magen det är precis vad jag ville ha i dag och att åka tre mil för att få fylla magen det är som ett stenkast det, det här var toppen tyckte Sven.

Den här första sittningen hade även kändisar på plats i form av Stina Wollter med familj i form av maken Micke och sonen Viggo. Där fanns även brodern Karl Seldahl och hans Kajsa Linderholm och sonen Jan Malte som är den här kamsgeneralen, menade mamma Kajsa.

Hur är det för er att komma tillbaka på er andra hemmaplan så att säga, det är ju under många år som ni tillbringat somrarna här i Ragunda ?

-Det är härligt, det är fint organiserat det är musik och det är en Per Bergvall i högform som vanligt, och framför allt kams som vi i familjen har längtat efter så länge inte minst jag och Malte, berättade Karl.

Stina hur är det för dig att återkomma till dina barndomsställen här i Ragunda?

-Det känns absolut så bra som det kan, jag har ju varit här sedan jag var “lillstinta” så det känns som det har utväxt som små rottrådar här med vänskap till många och kärlek till orten och bygden. Vad beträffar kams så är det något som jag älskat ända sedan jag var liten, och tänk det smakar lika bra även nu. I fjol var det ingen kams här, men då gjorde vi det på eget bevåg hemma och det blev riktigt bra, berättade Stina Wollter och fortsatte och njöt av måltiden.

Tomas Isaksson och Hans Inge Pettersson skötte kamskokningen
Tomas Isaksson och Hans Inge Pettersson skötte kamskokningen
Powered by Labrador CMS